The Christie - Macclesfield

KEY INFORMATION

Location: Macclesfield

Client: Vinci Construction

Value: £2.5 million

Duration: 26 weeks

PROJECT DESCRIPTION

Appointed to undertake the reinforced concrete substructure and superstructure at The Christie Cancer Care Facility in Macclesfield for Vinci Construction.

The facility will transform cancer care in Cheshire, the high peak area of Derbyshire and parts of North Staffordshire, providing care closer to home for more than 1,500 existing Christie patients a year.
It will bring together essential cancer services into one purpose-built centre delivering local specialist access to radiotherapy, chemotherapy, holistic support and information services, outpatient care, palliative care and a wider range of clinical trials. Around 40,000 appointments per year will take place at the new centre.
The 3-storey building of 4569m2, was set to include specialist examination rooms, a CT simulator where treatments are planned, plus counselling and complementary therapy rooms. It will have space to accommodate 40,000 patient visits a year including 15,000 radiotherapy treatments and 4,000 chemotherapy treatments.

UNIQUE FEATURES

  • Logistically challenging site
  • Bamtec Reinforcement to Slabs